Drenthe

Drenthe

Een provincie wat iedereen wel kent hier in Nederland, een provincie waar Assen de hoofdstad is. Drenthe staat vooral bekend om de mooie plekken die je kan gaan bezoeken, de gezellige mensen en het leuke sfeertje in de streken van Drenthe. ZO heb je ook allemaal verschillende plaatsen in Drenthe waar je lekker kan genieten van de gezellige sfeer, zo kan je in de avond lekker naar wat Hollandse kroegen of heb je vrienden daar wonen waar je bij hun op de boerderij kan blijven slapen. Want ook daar staat Drenthe om, dit komt omdat het natuurlijk net als heel Nederland een vlak landschap is. Drenthe is ook een grote provincie, want het heeft z’n 2680 vierkante kilometer aan grond en staat geteld op wel z’n 492.167 mensen die daar wonen, dit is alleen wel voor het laatste geteld in het jaar 2019.

In Drenthe kan je ook vele leuke dingen ondernemen, het is vooral lekker dat het helemaal niet zo ver rijden is, mocht je er toevallig zelf wonen zal je vast wel eens een van de volgende bezienswaardigheden hebben gezien, of ben je er na toe gegaan met je familie, vrienden of collega’s. Daarbij kan je ook vele festivals pakken die er jaarlijks worden gegeven. Zo kan je bijvoorbeeld naar Wildlands gaan, waar je veel dieren kan zien loslopen op grote gestrekte vlaktes, Denk bijvoorbeeld aan een olifant tot vissen en van alles en nog wat. Ook zou je naar het TT circuit kunnen gaan in Assen, er worden namelijk jaarlijks nog leuke events gehouden. Dit is vooral leuk als je een autoliefhebber ben en bijvoorbeeld je zoon kan verrassen om samen een dag naar het circuit te gaan om verschillende auto’s voorbij te zien racen.

Het geven om de natuur

Of hou je liever van een wat natuurlijke omgeving? Dan is Drenthe ook echt een lekker stuk om te gaan fietsen, er zijn veel open vlaktes waar je kan fietsen samen met bijvoorbeeld je partner. Ook kan je tegenwoordig bij veel hotel een e-bike huren, dit is een elektrische fietsen met trapondersteuning geeft en waardoor je sneller kan gaan voor veel minder kracht te zetten. Ook op Google staan er veel alternatieven die je kan gaan doen, Zo kun je dus een goede planning maken wat je graag wilt doen. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. De grootste stad van de provincie Drenthe is Emmen. Emmen is een hele bekende stad waar veel mensen dus ook wonen. Veel mensen denken dat assen de grootste stad is, alleen dit is niet waar.

MEER TE WETEN KOMEN

Plaatsen

Bekende

Bezienswaardigheden

Accenten & tradities